fbpx

Natuurlijk kun je het makkelijk af met je Outlook of Apple mail. Ook gmail of hotmail volstaat hoewel deze laatste twee minder professioneel zijn als je dit als bedrijfsmail inzet. Vanuit je gewone mailprogramma kun je makkelijk in contact blijven met je klanten. Maar wat nu als deze mailtjes steeds meer tijd opslokken? Of als je graag zou willen weten of je mailtje daadwerkelijk gelezen is. Je kunt dan natuurlijk een leesbevestiging meesturen, hoewel dit tegenwoordig heel erg zoeken is waar deze instelling zich nu exact bevindt. Mailprogramma’s zoals autoresponders maken het leven van een ondernemer een stuk makkelijker. Waarom zou je het niet inzetten?

Waar moet je beginnen?
Als je googled zie je dat er best veel aanbod is. Maar wat kies je nu? Bedenk vooraf wat je wilt. Wil je het enkel inzetten om in contact te blijven met je klanten en zo eenvoudig mails te sturen? Wil je meer zien dan alleen ‘verzonden’. Daarmee doel ik op statistieken. Deze geven je inzicht in de interesse van je lezers, waardoor jij je producten/diensten weer kunt afstemmen.

Uitproberen
Als je alleen op zoek bent naar het testen/proberen. Dan adviseer ik je om te beginnen met MailChimp. Hier kun je een gratis account aanmaken. Tot 2000 contacten kun je kwijt. Prima om te proberen dus. Het nadeel van deze is dat het heel erg basic is. Zo kun je maar gebruik maken van 1 contactlijst, is het in het Engels en kun je niet echt automatiseren. Zodra je dit allemaal wilt dan zul je meteen al 2 stappen hoger moeten gaan in prijsplan. Vergeleken met de onderstaande autoresponders is dit dan ook meteen vrij prijzig.

Next Level
Heb je heel helder wat je wilt gaan doen. Wil je gebruik maken van automatiseringen en makkelijk funnels overzichtelijk kunnen bouwen? Dan is Active Campaign een heel mooi programma. Het maken van funnels is heel technisch maar makkelijk. Je kunt ze hier helemaal zelf samenstellen of gebruik maken van sjablonen. Er kan een koppeling gemaakt worden tussen je website/webshop. De inzichten middels statistieken zijn zeer uitgebreid. Kortom veel meer mogelijkheden. Active Campaign zelf is Amerikaans (net als MailChimp). Maar sinds een kleine twee jaar is er ook een Nederlands partnerprogramma ervan, namelijk MailBlue. Heeft dit programma dan geen andelen? Zeker wel. Ook hier is de prijs wel een dingetje. Hoe meer contacten je hebt des te meer je betaalt.

Gulden middenweg
Wil je graag van beiden wat? Dan is Enormail een hele mooie tussenweg. Dit programma biedt je alle mogelijkheden, automatiseren, maken van funnels, inschrijfformulieren, statistieken etc. Maar het is veel toegangkelijker dan bovenstaande autoresponders. Het is van Nederlandse makelij. De support is geweldig en de prijs is meer dan vriendelijk. Tot 10.000 contacten betaal je ‘maar’ 37,50 per maand. Dit in tegenstelling tot MailChimp (88 euro p/m) of AC/MailBlue (199 euro p/m)! Tot 5000 contacten betaal je ‘maar’ 12,50 euro bij Enormail

Zelf gebruik ik MailBlue, ooit begonnen met Active Campaign. De overstap heb ik gemaakt omdat ik het veel fijner vind om Nederlandse support te hebben en je hebt geen tijdsverschil als je contact wil met ze. De reden waarom ik voor MailBlue heb gekozen is vanwege de vele mogelijkheden.

Als ik de vraag vanuit klanten krijg wat zij het beste kunnen doen, dan is bovenstaande lijstje hetgeen ze als ‘huiswerk’ meekrijgen om over na te denken. Komen ze er echt niet uit dan adviseer ik om zowel het gratis account van MailChimp als de trialversie van Enormail even te proberen.

Vragen
Mocht je nog vragen hebben na het lezen van dit stuk, stuur dan even een berichtje