fbpx

Deze week doe ik het anders

Het is maandagochtend, de start van een nieuwe week. Je hebt je voorgenomen om het deze week anders te doen. Efficiënter! Gestructureerder! Je begint enthousiast met je to-do lijst. Je schrijft met rode pen (want je hebt gelezen dat dit effectiever is).

Na een aantal minuten schrijven stop je en bekijkt je to-do lijst. Sh#t je schrikt en schiet in de stress. Zoveel?! Je verliest meteen het overzicht. Je wordt per direct passief in plaats van productief. De hoeveelheid op je lijstje verlamt je. Je pakt je telefoon en opent Facebook, Insta. Scrollt doelloos door je tijdlijn en feeds van anderen. Je baalt, zij doen het zoveel beter. Je kijkt op de klok en ziet dat je net 2 uur van je tijd verspild hebt.

Help…

Be in control

Maandagochtend, start van een nieuwe productieve week. Je hebt vooraf met jezelf afgesproken dat je niet de hele dag bezig wilt zijn met backoffice taken. Je gaat vandaag 2uur productief werken. Geen afleiding, alleen maar focus!

Je schrijft 5 taken op je to-do lijstje van vandaag en prioriteert deze. Vervolgens schrijf je achter iedere taak hoelang je ermee bezig denkt te zijn.

Op je telefoon activeer je de vliegtuigmodus, op je laptop schakel je je mailprogramma uit. Je pakt een kop koffie en gaat aan de slag. Het lijkt als vanzelf te gaan, je zit in de flow. Je vinkt je 4e taak af en kijkt op je klok. Wauw, in 1,5u tijd al zoveel gedaan. Het lijkt te gaan lukken om alle taken af te ronden. Enthousiast ga je verder, je zet wel een timertje op een half uur. Strakjes heb je nog een afspraak met een klant en daar wil je natuurlijk niet te laat komen.

In welk scenario herken je jezelf? Welk scenario heeft je voorkeur?