fbpx

Ben jij er ook uren aan kwijt? Denk je, ik check even snel mijn kanalen?Nou dat even snel, dat is nog nooit gelukt. Te pas en te onpas grijp je je telefoon en als je om je heen kijkt zie je dat je niet de enige bent. Meerdere malen neem je jezelf voor, het moet echt anders! Iphone heeft het ook zo lekker inzichtelijk gemaakt met ‘schermtijd’. Je realiseert je dat je meer naar je telefoon kijkt dan in de ogen van je partner.

Under Pressure

Mede-ondernemers zie je bijna non-stop online. Ze posten actief en reageren actief. Werken ze eigenlijk wel aan hun passie? Je voelt de druk. Je wilt ook zichtbaar zijn en presteren. Laten zien dat jij er bent, dat je bedrijf er is, waar je voor staat en wat je expertise is. Je wilt je niet laten ondersneeuwen door anderen. Jij wilt ook een podium!

Tijdrovend

Sites zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat en Whatsapp bieden bedrijven een fantastisch gratis platform om zichzelf te promoten, hun merk op te bouwen en hun publiek uit te breiden.Het is een uitdaging om de tijd te vinden voor je social media en blogs. Consequente activiteit op deze kanalen is belangrijk. Het helpt je met je zichtbaarheid, het delen van je expertise en het opbouwen van een grotere groep fans.

Tools

Maak het jezelf niet moeilijk. Er zijn diverse tools die je kunt inzetten om je leven een stuk makkelijker te maken. Plan vooraf berichten in, dit kan o.a. via;
– Facebook
– Hootsuite
– Buffer
– Later

Interactie = Essentieel

Het meest belangrijke nog wel van zichtbaar zijn is het hebben van interactie. Door velen wordt dit nog weleens vergeten. Gewoon even een leuke reactie op een post die je van iemand voorbij ziet komen. Een like. Een emoji. De ander voelt zich gezien en gewaardeerd. Je wekt hun nieuwsgierigheid. En ja, ook dit kost tijd.

Afspraken

Voorkom dat je huis weer blauw ziet door de aangebrande aardappelen, je kinderen weer eens vergeet van school te halen, je wakker schrikt doordat je telefoon op je neus valt, je begint te twijfelen aan de oogkleur van je partner… Als jij duidelijke afspraken maakt met jezelf kun jij heel goed je Social Media beheer zelf doen. Plan tweemaal per dag 30 minuten in. Zo kun je ‘s ochtends en ‘s avonds even je kanalen checken, reacties plaatsen en privéberichtjes beantwoorden. Easy Peasy toch?