fbpx

Afgelopen week deelde ik op instagram een inzicht wat ik verkreeg nadat ik waarde aanbood in de vorm van een gratis brainstormsessie.
80 mensen heb ik hiervoor benaderd, 8 personen hebben een afspraak ingepland. Van 3 personen hoorde ik dat het op dit moment niet past.

Dit keer zal ik niet ingaan op het stuk naamsbekendheid, wat natuurlijk ook één van de redenen is waarom er niet enthousiaster gereageerd is op dit gratis aanbod. Ik wil het graag hebben over het onderstaande.

al·tru·ïs·me (het; o) 1 onbaatzuchtigheid (tegenstelling: egoïsme)

Een doorsnee ondernemer ben ik niet. Ik doe het graag op mijn eigen ‘rare’ manier. Gewoon omdat dit bij mij past, dit is wie ik ben en zo blijf ik het dichtst bij mijzelf. Om er nog maar een term tegenaan te gooien, zo ben ik Authentiek.

Het helpen en supporten van anderen doe ik graag. Het doet mij goed en het geeft mij energie als ik zie dat iemand al gigantisch kan groeien als persoon of met hun bedrijf door enkel het geven van een kleine tip.
Dat ze zelfzekerder worden en weer geloven in de plannen die ze ooit gemaakt hadden.

Ik ben gaan ondernemen omdat ik graag meer vrijheid wil. Het zelf voor het zeggen wil hebben. En dus zelf kan bepalen of ik iets gratis doe of niet. Ik heb gekozen om andere ondernemers te ondersteunen met mijn bedrijf, zodat zij meer tijd over hebben om te doen wat zij leuk vinden en waar zij echt goed in zijn!

Natuurlijk zal er op een moment ook ‘brood-op-de-plank’ moeten komen bij mij. Maar dat neemt niet weg dat ik zo af en toe gewoon een ludieke actie doe. Ik denk liever in overvloed dan in schaarste.